Blog

Samenvattingen verkopen

Start met verkopen

Samenvattingen kopen

Bekijk samenvattingen

Oefentoetsen

Start een oefentoets
Bijverdienen studenten | 17 september 2016 | Door: Kennisdelen .org

Hoe vind je als student een bijbaan?

Hoe vind je als student een bijbaan?

keywords: Hoe vind je als student een bijbaan

Het studenten leven kost erg veel geld. Een student moet ruim € 1.000,- per maand betalen om te studeren (lees dit artikel: Wat kost studeren). Om dit te kunnen betalen moeten veel studenten een bijbaan zoeken. Niet voor iedereen zullen pappie en mammie de studie betalen…




Bijverdienen met jouw studie?

Ben je zelf een student die graag hoge cijfers haalt. Maak je veel samenvattingen? Dan kun je makkelijk wat bijverdienen met het verkopen van jouw samenvattingen. Vanaf 2011 zijn er al duizenden studenten die honderden euro’s verdienen. Studeren en bijverdienen in één!

Verkoop jouw samenvattingen via KennisDelen!

Direct gratis registeren

Hoe vind je als student een bijbaan
Hoe vind je als student een bijbaan

Bijbaan vinden studenten

Je kunt op verschillende manieren aan een bijbaan komen. Afhankelijk van de bijbaan die jij zoekt kun je kiezen uit de volgende manieren: vraag andere studenten wat voor werk ze doen, online vacaturesites, sociale media, familie, open sollicitaties, uitzendbureaus, huis-aan-huisbladen of bezoek een bedrijf.

Vraag studenten naar hun bijbaan

Je volgt colleges en hebt vaak veel studiegenoten. Vraag eens aan jouw medestudenten wat voor bijbaan ze hebben. Wellicht kunnen ze ook nog iets voor jou betekenen. Ze zijn vaak op de hoogte of er nog nieuwe medewerkers nodig zijn. Populaire bijbanen zijn: callcenter, winkel medewerker, distributiecentrums of productie.

Online student vacaturesites

Er zijn zeer veel vacaturesites waar jij een bijbaan kunt vinden. Betaal absoluut niet om je in te schrijven. Een baan zoeken en vinden is gewoon helemaal gratis!

Social media

Veel werkgevers maken tegenwoordig veel reclame via de social media. Houd de social media dus in de gaten (dit deed je waarschijnlijk al :-)..). Veel gebruikt wordt Linkedin om contacten te leggen. In sommige gevallen heb je de mogelijkheid om een bijbaan te vinden die aansluit bij jouw studie. Dit heeft absoluut veel toegevoegde waarde voor jouw CV. Probeer dit dus altijd te doen!

Uitzendbureaus

De uitzendbureaus in de studentensteden hebben veel vacatures voor studenten. Ook zijn er in studenten gespecialiseerde uitzendbureaus die jou snel aan het werk kunnen helpen. Vaak zijn het ook korte bijbaantjes, zoals barman/vrouw bij evenementen, hamburgers bakken bij evenement, of productiewerk voor een korte periode. Het voordeel van korte periodes is dat je veel mensen ontmoet en ook veel verschillende werkervaringen opdoet. Wellicht kom je een bedrijf tegen waar jij in de toekomst een carrière wilt starten. Tip: Maak een connectie via Linkedin met leidinggevende of medewerkers van de bedrijven waar jij werkt. Vergroot jouw netwerk!

Bezoek een bedrijf

In sommige branches is het niet vreemd als jij vraagt of er nog medewerkers gezocht worden. Ga de stad in en je ziet ook regelmatig A4tjes hangen waarop staat dat er nog medewerkers gezocht worden. Lukt dit niet lees dan ook de huis-aan-huisbladen regelmatig. Je bent dan niet alleen op de hoogte van lokaal nieuws maar ook van de vacatures in de buurt.

Studenten die geen bijbaan kunnen vinden

Lukt het niet om een bijbaan te vinden, dan zul je toch een inkomen moeten hebben. Bij DUO kun je een studentenlening krijgen en een aanvullend collegegeld krediet. Probeer dit zoveel mogelijk te beperken (lees dit artikel: In termijnen betalen verstandig?). Overleg ook met je ouders, wellicht krijg je toch een bijdrage!

Bijverdienen met jouw studie?

Ben je zelf een student die graag hoge cijfers haalt. Maak je veel samenvattingen? Dan kun je makkelijk wat bijverdienen met het verkopen van jouw samenvattingen.

Verkoop jouw samenvattingen via KennisDelen! Direct gratis registeren

 





keywords: Hoe vind je als student een bijbaan

Author: Kennisdelen

Korte biografie van Kennisdelen.org.

Geef een reactie