Boekverslag
Boekverslag Maken – Tips voor een goed Boekverslag
Op de middelbare school moet je regelmatig een boekverslag schrijven. Voor de één is het lezen van een boek heerlijk ontspannend voor de ander is het vreselijk. Toch ontkom je er niet aan! Of je wil of niet je moet er een aantal schrijven en dan wil je toch ook een voldoende halen?
Via KennisDelen kun je samenvattingen kopen en samenvattingen verkopen. Je kunt niet alleen samenvattingen maar ook boekverslagen verkopen via KennisDelen. Verkoop een boekverslag voor een paar euro, zodat je een leuk zakcentje kunt bijverdienen. Via KennisDelen kun je gratis een anoniem een account aanmaken en vervolgens binnen enkele minuten de documenten online plaatsen. Het is erg eenvoudig en er zijn al bijna duizend scholieren actief het platform. Begin direct met delen van jouw kennis.
Hoe maak je een boekverslag?
De eerste tip is dat je gaat kijken of er al andere boekverslagen over zijn. Op deze manier krijg je al een idee waar het boek over gaat en kun je het boek makkelijker en dus sneller lezen. Vanzelfsprekend hoeft dit niet maar het zal je helpen zeker als je niet vaak boeken leest!
Bekijk onze database voor aanwezige boekverslagen of zoek via Google naar boekverslagen. Populaire boekverslagen zijn op dit moment:
- Oorlogswinter boekverslag
- Het gouden ei
- Boy 7 boekverslag
- De aanslag
- Het diner boekverslag
- Sonny boy
Neem de tijd voor het lezen van het boek en ontspan tijdens het lezen. Lees bijvoorbeeld voor je gaat slapen een uurtje en doe dit elke dag. Je zult merken dat als je vaker leest je er meer plezier in krijgt. Lees een boek die je zelf ook interessant vindt, zodat jij je makkelijker kunt inleven in het verhaal. Er zijn verschillende website waar je boekrecensies kunt lezen, zodat je een goed boek kunt uitzoeken.
De gegevens van het boek opschrijven
Begin de boeksamenvatting met het opschrijven van de gegevens. Op het voorblad van je boekverslag zet je de titel van het boek en de schrijver daaronder. Zoek ook een plaatje van de kaft van het boek, dit vergroot de herkenbaarheid voor de lezer.
Op de tweede pagina vermeld je de andere gegevens van het boek: begin ook weer met de titel van het boek, de schrijver, het jaar, de druk, ISBN en vergeet jou eigen gegevens er niet te vermelden.
De inleiding van het boekverslag
Op de derde pagina van het boekverslag schrijf je een inleiding. Maak hier een verhaal van en beschrijf in ieder geval de volgende onderwerpen, zodat je een volledig verslag schrijft.
- Beschrijf waarom je het boekverslag schrijft.
- Waarom je het boek hebt gekozen. (bijvoorbeeld omdat je graag romantische boeken leest)
- Wat heb je geleerd? (motiveer waarom het boek jou heeft ontwikkeld)
- Wat voelde je bij het lezen van het boek? (dat je helemaal in het verhaal zat en het erg spannend vond)
- Eventueel nog een kritische opmerking over het boek. Bijvoorbeeld dat je het eind van het boek graag anders had gehad.
- Je kan nog wat over de auteur (schrijver) van het boek vertellen.
Het boekverslag
Op de vierde pagina begin je met het beschrijven van het boek. Je kunt bijvoorbeeld paragrafen maken waarin je eerst beschrijft.
- Waar het verhaal zich afspeelt
- Wanneer het zich afspeelt (welk jaar)
- Welke personages (namen en rollen) zijn er in het boek
- Het verhaal van het boek bijschrijven
Deze punten kun je ook in één verhaal bij elkaar brengen. Dit hangt ook af van wat de docent van jouw school ervan vindt. Bespreek met jouw docent op welke wijze de structuur van het verslag geschreven moet worden.
Bijverdienen met jouw documenten
Als je een boekverslag hebt geschreven deel jouw boekverslag dan via KennisDelen. Je helpt er andere scholieren mee en je kunt makkelijk wat bijverdienen. Begin met een laag bedrag om meer documenten te verkopen. Je bepaalt zelf de verkoopprijs van het boekverslag!
Keyword: Boekverslag, samenvattingen